|
Japonica Creativa Forum Koła Naukowego Studentów Japonistyki UAM
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
RadaZ
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gród Kopernika
|
Wysłany: Sob 0:24, 15 Lip 2006 Temat postu: Podróż studyjna do Japonii... |
|
|
Myślę, że jest to wydarzenie o tematyce japońskiej i nie pomyliłem się, umieszczając ten wątek właśnie tu.
Wczoraj (piątek) zakończył się, organizawany przez Ministerstwo Spraw Zagranicznych Japonii, a ogłoszony u nas przez Ambasadę Japonii, [link widoczny dla zalogowanych], którego laureaci wyjadą w październiku lub listopadzie br. na dwutygodniową podróż studyjną do Japonii.
Mnie się wydaje, że konkursów z TAKIMI nagrodami jest za mało. Tzn. wiadomo dlaczego tak jest - chodzi o koszty takiego przedsięwzięcia, ale...
To lepsze niż Benron Taikai! Nie dość, że nie trzeba się stresować publicznym wystąpieniem to jeszcze można być spokojnym o sam wyjazd - tu (chyba) za wszystko (podróż, zakwaterowanie, atrakcje podczas pobytu) odpowiada [link widoczny dla zalogowanych]. Wiecej takich inicjatyw, ONEGAI! d(^.^ )
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
RadaZ
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gród Kopernika
|
Wysłany: Wto 21:12, 01 Sie 2006 Temat postu: |
|
|
Głupio tak samemu pisać w temacie, który się założyło.
We wtorek [8.08], o 12:00, w budynku Wydziału Informacji i Kultury ([link widoczny dla zalogowanych]) w Warszawie miejsce bedzie miał 2. etap kwalifikacji - rozmowa w języku angielskim.
Wiem, że informacja o konkursie wisiała tu i ówdzie na tablicach informacyjnych poznańskiej orientalistyki*. Nie wątpię, że wielu, skuszonych nagrodą, studentów wystartowało w konkursie i że z cześcią z nich dane mi będzie się spotkać (i zmierzyć! :twisted:) na wtorkowym egzaminie.
Gambatte kudasai. Ja ne! :wink:
*) sam zrywałem, hie hie hie [joke]
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|